Daendelsweg 2A, 8051DX, Hattem
info@fespo.nl

Van suiker naar vetverbranding Gerda

Van suiker naar vetverbranding Gerda

Wat een uitslag van een rust en inspanningstest met je doet.

Mijn naam is Gerda, en al geruimde tijd ben ik aan het trainen bij Fespo. Daar doe ik het Biocircuit en de loopband.

Mijn doelstelling is om fitter te worden, en wat kilo’s af te vallen. Fit worden qua conditie is mij gelukt, maar helaas zag ik niet de gewenste kilo’s eraf gaan.

Ik dacht altijd dat ik heel goed bezig was, minimaal 4x in de week sporten. De onderdelen in het Biocircuit steeds zwaarder te zetten, dat is goed dacht ik, op een hoge hartslag trainen en goed zwaar trainen daar val je van af. Ook de loopband zette ik op een hoge helling en snel, zodat ik in een hoge hartslag aan het lopen was.

Al mijn eten per dag weeg ik af en zet ik een voedingsapp. Al je voedingsstoffen worden weergegeven wat je die dag eet. Ik dacht ik genoeg aan calorie├źn at, voldoende eiwittenen en koolhydraten.

Ik zag wel dat ik te weinig koolhydraten at, maar ik dacht mensen eten in een dieet ook weinig koolhydraten dus zal het wel goed zijn. Iedere keer dat ik bij Ferdinand ging wegen, gingen de gewenste kilo’s er maar niet af.

Toen heb ik na overleg met Ferdinand de Uvida stofwisselingsanalyse en inspanningstest gedaan. En wat ben ik blij dat ik de test heb gedaan. Het geeft een duidelijke uitslag waar ik mee aan de slag kan gaan. Elke testscore is per persoon anders, sommige leden moet jij zwaarder trainen en minder koolhydraten eten, maar dit zijn mijn aandachtspunten:

– meer calorie├źn eten
– Meer koolhydraten eten
– Het vetpercentage moet naar beneden
– Trainingsschema moet aangepast worden, want ik trainde alleen op conditie en in de suikerverbranding i.p.v. vetverbranding wat voor mij nodig is om af te vallen.

Ferdinand heeft nu het trainingsschema aangepast, het Biocircuit de cardio minder zwaar en de krachttraining wel zwaarder met minder herhalingen. De loopband is zo aangepast dat ik tijdens het lopen veel meer in de verbranding kom met een langere hartslag.

Ik heb veel adviezen mee gekregen waar veel gezonde koolhydraten in zitten, per dag zie ik nu in mijn app dat ik genoeg aan voedingsstoffen binnen krijg. Ook drink ik 2 liter water per dag.

Na 1 week met het nieuwe trainingsschema en voedingsschema werkt het echt en ben ik in 1 week 2kg afgevallen en mijn vetpercentage is 2,5% gedaald. Na een maand ben ik nu ruim 4kg kwijt daarvan is 3,3 kg vet verlies.

Wat is het waard geweest om de test te doen wat een fijn gevoel. Dat ik nu train in vetverbranding zodat eindelijk de geweest kilo’s eraf gaan.

Wil jij net zoals Gerda ook een rust en inspanningstest? Reserveer snel jouw afspraak!